Panduan Menunggang Motosikal Di Dalam Hujan

20140623-174226-63746689.jpg

Setiap penunggang motosikal di Malaysia memang tak dapat lari daripada menunggang motosikal di dalam hujan. Cuaca di Malaysia ni memang tak menentu. Kadang-kadang tu panas terik, tapi time nak balik je tiba-tiba hujan lebat. Nak redah ke nak tunggu hujan reda?

Disebabkan jumlah pengguna motosikal di Malaysia adalah tinggi, kerajaan ada menyediakan tempat berteduh di sepanjang jalan untuk kemudahan penunggang motosikal. Bolehlah orang yang tak nak redah hujan guna kemudahan ni. Cuma pastikan korang masuk ke dalam dan bukanya berhenti di tepi jalan di bawah flyover tu. Bahaya.

(more…)

Panduan Memilih Helmet

Masih bersembang mengenai helmet khususnya helmet full face. Sila baca piawaian keselamatan helmet terlebih dahulu.

Orang kata kalau kita beli helmet RM50, maknanya harga kepala kita pun RM50. Lagi mahal helmet, lagi tinggi kadar pelindungan yang diberikan. Secara peribadi, harga dan tahap keselamatan adalah dua perkara berbeza. Tak semestinya helmet yang mahal lebih selamat berbanding helmet yang berharga sederhana mahal. (more…)

Jenis-jenis helmet

jenis helmet
Percaya atau tidak, masih ramai lagi penunggang di luar sana yang tak tahu membezakan jenis helmet. Kadang-kadang tu ada yang main belasah pakai sebab nampak bergaya dan cantik. Kalau nak tahu pasal jenis-jenis helmet, jom baca kat sini.

OPEN FACE. Helmet yang paling glamer dan paling ramai orang pakai di Malaysia. Aku pun pernah pakai helmet jenis ni masa menunggang EX5 dulu. Ada juga yang panggil ¾ helmet. Perlindungan di bahagian kepala dengan visor sebagai perlindungan di muka. Ada juga open face yang tidak mempunyai visor. Bahagian dagu agak terdedah kepada hentakan jika terjatuh.

FULL FACE. Helmet yang memberi perlindungan di seluruh bahagian kepala terutama di bahagian dagu dan muka. Mempunyai visor dan ruang pengudaraan bagi mengurangkan kepanasan di dalam helmet.

FLIP UP/MODULAR. Berada di tengah-tengah antara FULL FACE dan OPEN FACE. Apabila di pakai penuh, rupanya sama seperti FULL FACE dengan perlindungan pada bahagian kepala, muka dan dagu. Kelebihannya ialah pada bahagian dagu yang boleh dibuka sama seperti helmet OPEN FACE.

DUAL PURPOSE. Helmet dua alam. Boleh digunakan di jalan raya atau off road. Rupanya hampir menyamai helmet FULL FACE. Rekabentuknya sedikit berlainan sebab selalunya orang pakai helmet ni dengan goggle. Ada juga yang dah siap dipasang visor.

HALF. Orang panggil helmet steng. Ada juga yang panggil helmet kura-kura. Sangat popular di kalangan penunggang ‘easy rider’. Helmet paling tak selamat kerana hanya memberi perlindungan di bahagian atas kepala sahaja. Bahagian belakang, muka dan dagu tidak mempunyai perlindungan.

Apa jua helmet yang korang pakai, tentukan helmet tersebut selamat untuk digunakan. Ketahui piawaian keselamatan helmet di post ini. >> Piawaian Keselamatan dan Pemakaian Helmet

Ride Hard, Ride Safe

Sumber: Gambar – internet.
Maklumat – The Consumer Rating and Assessment of Safety Helmets (CRASH), New South Wales

Piawaian keselamatan dan pemakaian helmet

Memakai helmet (topi keledar) semasa menunggang motosikal adalah perkara wajib bagi penunggang motosikal di Malaysia. Undang-undang mewajibkan pemakaian helmet telah dikuatkuasakan pada awal tahun 70an. Ada juga negara yang tidak mewajibkan pemakaian helmet semasa menunggang (mungkin kepala diaorang keras kot). Keras macam mana pun, helmet adalah pelindung utama jika berlaku kemalangan.

 

motor_tanpa_helmet

Gambar Hiasan

(more…)

15 cara anda boleh jatuh motosikal

Kalau dah nama pun dua roda, tak dapat tidak satu masa mesti jatuh jugak kan? Samada jatuh yang serius atau jatuh bodoh, tetap meninggalkan kesan secara fizikal (pada korang atau motosikal korang) dan mental. Di sini aku senaraikan 15 cara korang mungkin boleh jatuh motosikal.

  1. Tergelincir semasa nak berhenti di kawasan berlubang, berminyak atau berbatu.
  2. Brek mengejut.
  3. Terlupa nak turunkan tongkat semasa turun daripada motosikal.
  4. Terlupa nak free kan gear, lepas tu terus start motosikal.
  5. Start motosikal, masuk gear terus pulas minyak. Terlupa mangga yang korang pasang kat rim.
  6. Terbabas ke kawasan rumput masa amik selekoh.
  7. Di lampu isyarat, korang angkat kaki dan pulas minyak kononnye nak ram laju…rupa-rupanya motosikal dalam gear Neutral.
  8. Tali kasut tersangkut pada pemijak atau gear shifter semasa nak berhenti.
  9. Hilang keseimbangan badan semasa nak berhenti.
  10. Semasa dalam keadaan pegun, cuba untuk melihat ke bawah tanpa sedar motosikal dah semakin senget.
  11. Tertidur semasa menunggang disebabkan mengantuk atau keletihan.
  12. Membelok di kawasan berpasir/berminyak.
  13. Hilang keseimbangan badan semasa cuba untuk meletakkan/menurunkan motosikal daripada center stand.
  14. Parking di kawasan lereng bukit. Side stand di sebelah yang lebih tinggi.
  15. Tak fokus pada tunggangan sebab terlalu leka tengok speedometer.

Ada banyak lagi cara yang korang tak terpikir untuk jatuh. Aku hanya bagi 15 je. Kalau korang ada pengalaman jatuh yang lain, sudi-sudikanlah berkongsi di ruangan komen. Sekurang-kurangnya boleh dijadikan peringatan dan panduan kepada orang lain.

Ride Hard, Ride Safe.

600cc vs 1000cc

Jom kita sembang pasal cc motosikal. Kali ni topik yang nak disembangkan ialah mengenai motosikal 600cc vs 1000cc. Ramai juga riders yang bertanya…yang mana bagus, 600cc atau 1000cc?

Aku takde pengalaman bawak motosikal 600cc jadi aku pun buat la bacaan serba sedikit dalam internet melalui forum dan web luar negara. Kesimpulan daripada pembacaan aku, bagus atau tidak adalah subjektif kepada setiap individu. Banyak faktor yang mempengaruhi prestasi sesuatu jentera motosikal itu.

600vs1000 (more…)

Apa Nak Buat Bila Tayar Motosikal Pancit

Pernah tak berlaku tayar motosikal pancit masa tengah bawak? Pernah berlaku pada aku tapi masa tu bawak slow je. Jadi, takdela kesan sangat. Kalau tengah laju, mungkin bermasalah dan berbahaya sikit.

Bila berlaku tayar pancit, kita kena bertindak cepat untuk memastikan keseimbangan motosikal. Kadang-kadang tayar motosikal pancit kita tak sedar pun tapi kita boleh rasa motosikal kita lain macam. Rasa macam goyang-goyang sikit. Kalau tayar depan yang pancit, agak bahaya sikit sebab melibatkan steering/handling. Korang akan rasa handle tu rasa berat nak pusing ke kiri kanan. Kalau tayar belakang yang pancit, korang akan rasa goyang macam tayar geylong (betul ke aku eja ni?)

Kalau korang mengalami pancit tayar depan masa tengah bawak motosikal, pertama sekali pegang handle bar tu kuat-kuat dan cuba kekalkan arah motosikal tu ke arah lurus. Pindahkan berat badan korang ke tayar belakang. Jangan gunakan brek. Lepaskan throttle perlahan-lahan, bagi isyarat ke kiri kemudian rapatkan motosikal korang ke kiri jalan. Gunakan brek belakang untuk memberhentikan motosikal.

Kalau tayar belakang pulak, kekalkan posisi badan korang. Jangan gunakan brek. Lepaskan throttle perlahan-lahan. Bagi isyarat ke kiri kemudian rapatkan motosikal korang ke kiri jalan. Gunakan brek depan untuk memberhentikan motosikal.

Bila dah berhenti, pastikan korang nyalakan lampu untuk memberi amaran kepada kenderaan yang lalu lalang. Kalau korang ada tools dan berkemahiran, bolehla korang repair sendiri tayar korang yang pancit tu (bergantung jugak kepada tahap teruk pancit tu). Kalau tak berkemahiran, korang call la kawan-kawan atau sesiapa untuk dapatkan bantuan.

 

 

Panduan Menunggang Di Waktu Malam

Menunggang di waktu malam memang seronok sebab kereta tak banyak. Cuaca pun sejuk sikit berbanding siang. Tapi waktu malam mengundang risikonya yang tersendiri. Cuaca yang gelap kadang-kadang buat kita susah nak nampak keadaan jalan dan pengguna jalan raya lain pun susah nak nampak kita.

motor malam

Paling penting jika menunggang waktu malam, korang kena pastikan korang nampak apa yang ada di depan. Keadaan permukaan jalan raya, kiri dan kanan jalan serta kenderaan yang datang dari depan dan belakang. Jangan pakai helmet dengan tinted visor atau visor yang dah bercalar. Visor macam ni boleh mengganggu pandangan mata korang. (more…)

Panduan Membeli Motosikal Terpakai

Membeli motosikal terpakai lebih kurang sama juga dengan membeli kereta terpakai. Harga pun boleh kata hampir sama. Lepas korang dah tahu nak beli motosikal apa, (kalau tak faham, sila baca jenis-jenis motosikal ni dulu), boleh pergi test ride (kalau boleh test ride la) di kedai motosikal berdekatan rumah korang. Selain daripada harga, ada beberapa perkara yang perlu korang pertimbangkan sebelum buat keputusan nak beli.

(more…)