Senggaraan

Pre Ride Inspection Checklist

Korang dah ada motosikal kuasa tinggi? Baru first time nak bawak? Jom baca dulu pre ride inspection checklist ni. Yang dah biasa bawak pun boleh baca. Tak salah pun. Tips ni aku dapat daripada Motorcycle Safety Foundation (MSF). MSF ni badan yang mengendalikan latihan dan kursus untuk yang baru nak belajar menunggang  motosikal kuasa tinggi di US. Aku rasa kita pun patut ada sekolah memandu khas macam ni yang mengajar khusus kepada penunggang motosikal kuasa besar. Fokus kepada teknik tunggangan, pengendalian dan keselamatan. (more…)

Advertisements